Tuintips van de maand

Tips voor de maanden November & December
Beplanting

* Vanaf November tijd om jullie hagen en bomen te planten !
* Plantenhuis heeft ook dit jaar een zeer uitgebreid assortiment groenblijvende hagen en struiken zoals Portugese laurier, Viburnum tinus, Osmanthus burkwoodii, Choisya ternata, grote Hortensia’s in kluit … Ook fruit- en laanbomen kan je bij ons vinden.
* Denk ook aan Herstkleuren in je tuin zoals Spiraea Snowmound, Nandina domestica of Acer japonica
of als bloem de Helleborus of Callicarpa bod. Profusion
* Zolang het niet vriest kun je vasteplanten, (fruit)bomen of hagen blijven planten.
* Om de tuin een beetje op te fleuren kun je kleurrijke winterviooltjes in de border of in balkon- en terrasbakken planten.
* Ook bloembollen kan je nog steeds in november en december in je tuin planten. Let wel op in december want de vorst is niet bevorderlijk voor je bollen !
* De winter is ook een goede tijd om de plantenborders te verbeteren met organische meststoffen, compost en ander humusrijk materiaal.

Gazon

* Om gele plekke in het gazon te voorkomen haal je regelmatig de gevallen bladeren van het gras.
* In december kan je kalk strooien, dit gaat de groei van mossen tegen. Doe dit als het windstil, maar ook regenachtig weer is. Kalk strooien is goed voor het gras. Het verhoogt de pH-waarde van de grond en verbetert de bodemstructuur. Bijmesten kan nog met organische najaarsmest van Viano of
Pré-winter van ICL.

Snoeien

* Zodra de fruitstruiken in de tuin kaal zijn kun je ze voorzien van een verjongingssnoei.
* Appelbomen mogen gesnoeide worden en knotwilgen geknot worden.
* Zolang het niet vriest kunnen ook bladverliezende heesters en bomen gesnoeid worden.
* Let wel op dat heesters, zoals bijvoorbeeld de hortensia, juist bescherming hebben aan de uitgebloeide bloemen en zo minder bevriezingsgevaar lopen. Hortensia’s snoei je beter in het vroege voorjaar.Planten in de kijker :

Tuintips van de maand

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien u deze website verder bekijkt, accepteert u het gebruik van cookies voor Plantenhuis.be  Meer info